Не стискай толкова!
Погледни!
Захватът смъртоносен е
... почти.
Защо поиска ти
да вземеш всичко наведнъж?
... И въздухът дори.
Прегръдката души.
Какво ще вземеш?
Само не лъжи,
че това е любовта.
Тя дар е - не борба,
тя полет е и свобода.
Прекършиш ли и
крехките крила,
обричаш я на смърт.
Не знаеш ли това?
© Светла Димитрова Todos los derechos reservados