Щом злокобният Октомври
нападне скоро морната земя
с вериги ледни той ще я обгърне
ще бъде вързана и моята душа
И ще води с себе си Октомври
момиче малко хванал под ръка
и гдето стъпи туй дете порочно
умира всичко във прегръдка на Слана
След тях вървейки - следваща Октомври
пристъпва бавно вещицата зла
и туй що щерка ù (Слана) е пощадила
без капка съвест ще довърши тя
Аз знам що водиш ти Октомври
О коннико от студ и мраз
и таз година на гърба ти язди
убийца - Зима я наричам аз
© Георги Славов Todos los derechos reservados