1 mar 2017, 13:03

Оловното войниче 

  Poesía » Otra
250 0 0

 

Разтопихме днес оловното войниче

и изляхме го в някакви куршуми.

Непознало бе целувка от момиче

и неизрекло две заветни думи.

 

Не написахме в памет некролог,

а и той е винаги излишен.

Не трябва ли да помним по следите,

вместо с име върху лист по стените?

 

Щастливи ли сме, сеейки смъртта?

На какво войничето попречи?

От сърце намразихме дъжда,

макар да е на живот предтеча. 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??