1.03.2017 г., 13:03 ч.

Оловното войниче 

  Поезия » Друга
248 0 0

 

Разтопихме днес оловното войниче

и изляхме го в някакви куршуми.

Непознало бе целувка от момиче

и неизрекло две заветни думи.

 

Не написахме в памет некролог,

а и той е винаги излишен.

Не трябва ли да помним по следите,

вместо с име върху лист по стените?

 

Щастливи ли сме, сеейки смъртта?

На какво войничето попречи?

От сърце намразихме дъжда,

макар да е на живот предтеча. 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??