10 abr 2020, 17:19

Опит за опитомяване на самотата 

  Poesía
847 4 7

В началото покълна тишина
и като тежка рана се отвори.
Въздишката зелена на пръстта
откърти цвят под мъртвата й броня,
но никой не намираше очи
да различи дъгата от покоя.
В пустинята от вкаменени дни
валеше страх на лепкави порои,
а самотата си измисли свят
и придоби различно измерение.
Уши бодлива маска от тъга
и сви в юмрук отлитащото време.
Минутите покапаха лениво
по рамото на мълчалива пролет.
Поникналото вътре беше с жило
и с непораснали криле за полет.
Но после се научи да намира
сред сенките на есенните мисли
причина да живее и умира.
И утрешно небе, за да възкръсне.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??