13 ago 2022, 9:50  

Опитомяване на дивото 

  Poesía » De amor
194 1 2

ОПИТОМЯВАНЕ НА ДИВОТО

 

Валеше в мене стогодишен дъжд
в очите и сърцето ми валеше.
Разбирам как се губи изведнъж
това, което беше и не беше.

 

Това, което нямаше ръце,
но силно можеше да ме прегърне,
като гальовно питомно вълче,
че
вярно ще ми бъде да залъгва.

 

От дивото порасна единак,
внезапно свободата го примами
с гората си дъждовна и със знак,
одраскан от натрапчиво ухание.

 

И той пое по пътя в тишина,
която не оставя нищо близко.

Защо е този усет за вина,
че още го обичам и ми липсва?

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??