8 nov 2011, 10:18

Осем малки гарвана 

  Poesía » Otra
359 0 0

Под бомбето беше скрила осем малки гарвана

със ножици за човки,

но косата ú душеше ги.

И прекалено тъпи бяха ножиците, за да полeтят през

русите ú сънища...

Осем малки гарвана напразно грачеха

под черното бомбе...

А Тя вървеше безпощадно

по изтритите  плочки,

върху монетите.

 

Запалú се небе,

запалú се...

да те види Тя, защото е сляпа.

Без очи  - като ъглите в непрогледната къща,

като  гнездо за осем гарванови яйца...

в ръцете на дъб.

Запалú се, да те види.

© Ивелина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??