Под бомбето беше скрила осем малки гарвана
със ножици за човки,
но косата ú душеше ги.
И прекалено тъпи бяха ножиците, за да полeтят през
русите ú сънища...
Осем малки гарвана напразно грачеха
под черното бомбе...
А Тя вървеше безпощадно
по изтритите плочки,
върху монетите.
Запалú се небе,
запалú се...
да те види Тя, защото е сляпа.
Без очи - като ъглите в непрогледната къща,
като гнездо за осем гарванови яйца...
в ръцете на дъб.
Запалú се, да те види.
© Ивелина Всички права запазени