10 ago 2011, 10:09

Осем месеца по-късно... Иронията на любовта 

  Poesía » De amor
475 0 0

Луната потъна в забрава...

Дъждът студен неуморно вали...
Мъгла непрогледна падна...
И пенят се сурово морските вълни...
Мълниите безмилостно пробиват небесните ширини...
Облаци черни слънцето покриват...
Бурята гората опустоши...
И кукумявка грозно с гласа си крещи...


ти знай, че едно С Ъ Р Ц Е
незаслужено ЗАВИНАГИ
с огромна мощ
РАЗБИ... и виж, че сега...


Луната не ще направи вече лунната пътека за теб...
Дъждът никога вече няма да спре, за да ти яви приказната дъга...
Сланата попари и изгори завинаги четирилистните детелини...
Топлото течение не желае да обладае морските дълбини...
И лястовичките не порят вече волно небесните ширини...
А слънцето гасне - УМИРА...
сега и гората коварно подигравателно ти крещи:
"незаслужено, но... пак го МРАЗИ...!"

 

© Галин Даскалов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??