25 ago 2021, 17:56

Още нещо 

  Poesía » Del paisaje
613 0 2

Още нещо
 

По пясъка на август стъпям боса - 
чертая път през лятото презряло,
нощта е топла, късен сенокоса - 
в стъпките ми тишината се е спряла.

 

Някъде щурец си е забързал
да посвири на дните есента,
да озвучи стъпките ми тихи - 
пише спомени за лавандулови поля!

 

Не бързай лято, не късай грозд, 
слънчогледите са пълни с медовина -
ще дойде някога зима, като гост...
Да поседне на чаша старо вино!

 

И после ще поискам още лято, и топло
на очи от август, да ме сгреят -
оставям си и прилив на море...
И още нещо...
ръце, които ме копнеят!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??