Плач и стъпки на изгубени съдби,
светлината пълни широките очи.
Излива се смях
и след това някой шепти,
приплъзват се словата,
облечени в сълзи.
Пленени от нощта
и след това изгрев чакат.
Тихи писъци в далечина -
откога те чезнат в мрака.
Но връща се странника
и взима това, което му принадлежи.
Могъща е сянката,
от която той краде искри.
Влачи се капка дъжд
и пристъпва той отчаяно,
а от сърцето му разядено
пада бавно капка кръв.
Сенките измамени
обръщат се
и виждат все
в празни очи
мъртви души.
До кога ще чезнат още в мрака?
Плътни сълзи и стъпки без следи.
Прелива смехът
и след това някой крещи.
Изплъзват се словата,
облечени в искри.
Пламъци изгарят вещ след вещ,
сенките танцуват
танц зловещ.
Свещ изтляла, разтопена от танца
горещ.
Крясък.
И след това полъх свеж.
Светлините си играят със очите заслепени.
Стават вече, а онези, от сън лишени,
започват отново уморени.
Напред към делника светъл
или сив.
Ако могат, усмивките са съживени.
Слънцето и против.
Колко още нощи ще вземе,
но идва утрото с всички проблеми .
Те сливат се,
красиво е!
Странни сенки в битка бият се
за още миг
ден или нощ.
© Диляна Todos los derechos reservados