6 ago 2015, 14:04

Още веднъж за гугутките 

  Poesía » Filosófica
244 0 1

Още веднъж за гугутките

Една гугутка загугука
на отсрещното дърво
и детството ми дойде тука,
надникна в мен с едно око...

Аз раснах в село със гугутки,
гласът им нежен все бе в мен,
но чувствата ми в тях обути,
ме правят  някак, уморен.

И щом ги чуя да гугукат,
тъгата се присламча в мен,
и спомените идват тука,
и чувствам се озадачен!

И затова не ги обичам,
и затова съм против тях,
и щом ги някъде засичам,
несигурен съм и съм плах!

Аз вече писах, не отричам,
че птиците са без вина,
нещастие не ми предричат,
но идват с някаква тъга!
  13.08.2014г.Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чувствах се по подобен начин от характерния аромат на детската градина, дори дълго време след като спрях да ходя. Странен е човешкият мозък, да кара такива дребни неща да ни впечатляват така дълбоко. Наслаждавай се на тъгата и тя ще бъде красива, дори (почти...) желана!
Propuestas
: ??:??