5 nov 2011, 10:12

Ослепялата нощ 

  Poesía » De amor
526 0 6

Ослепялата нощ търси с празни очи

да намери пътеката в мрака,

по която надеждата бавно върви

към дома, в който ти ме очакваш!

 

Вече няма звезди! Вече няма луна!

Черни облаци скриват простора!

И в студената нощ с тиха тъга

тъмнината се спуска отгоре!

 

Ослепялата нощ е магьосница зла,

дървесата ожарила есенно,

но си тръгва с въздишка: вече разбра –

само с теб ми е топло и песенно!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??