От друго време
Една красавица изникна в тъмнината
и с остри токчета прониза безпокойството,
самоуверено прекрачи през чертата
на всякаква наложена условност.
Главата ú решително е вдигната,
ръцете ú – понесли световете,
с категоричността на времето отминало
тя стъпква всеки сантимент у мене.
Обувките ú - елегантно лъскави,
следи оставят в предразсъдъците,
очите ú - до болка дръзки,
не просят цвете и не ронят сълзи.
Модерно твърда, безкомпромисна,
обсебва всяко кътче с енергичност.
Eдно дете от ново поколение,
с ефирен намек за човечност.
С различност изворна и рамка липсваща,
като комета тича през живота си,
до болка искрена, по навик искаща -
от междузвезден прах чертае пътя си.
***
Приятелски махва и тръгва наперено
със профил горд на жестока богиня,
но зад всичко това усмихва се щедро
едно малко момиче на име Марина.
© Петя Стефанова Todos los derechos reservados