23 dic 2022, 6:46  

От дупката на коледен чорап 

  Poesía » Otra
281 5 9

От дупката на коледен чорап

изскочиха от радост две пръстета

и що да видят – празничния град –

накичен, блед, предколеден и свети...

Разбира се, че помня – още как!

Големи шамандури бяхме всички.

Квартала вечер вдигахме на крак,

тогава – ученички, вие – пичове.

Така пораснахме – от там до тук.

Снежинки ни целуваха, когато

се гушехме и зъзнехме напук

на вятъра, с промяната,

... трогателно...

 

Е, нищо ново. Този превъртя,

не помни хич часовнишки години,

а вещицата, уж че одъртя,

с едното си око го дебне – дивото.

Не пия кола, сухо мляко с "Нес"...

Затопля се, снежинките не тичат.

Да! Тридесет и пет на минус – днес.

Да бяхме ученички! ... вие – пичове...

 

... Пращи дървото с прекатурен гръб

под пламъците в огнено хвърчило,

заскубали го сякаш ще летят...

 

Добре, че се обади, много мило!

Подпирам вятър рухнал от запой –

на рамото на зимата е плакал.

Искрица палнал, чака си ни Той,

До скоро, викам! ... Някой  ми тиктака

от дупката на коледен чорап!

 

Какви ли чудеса са още скрити?!

А за главата глътнах оня хап

и още два, за дните ни честити...

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Усмивки и Весела Коледа!
  • Избяга, Юри, барабар с всички Снежанки - да не е луд, да бере тоя студ шейната добре че пали - първия завой го взима направо, но като се разрипат еленчетата и фърчи- с 25км/ч хохохо благодаря ви за отзивите, желая ви Весели празници!
  • Весели празници!
  • Хубаво е!
    Весели празници!
  • Дааа... Коледна реалност.
  • Хубаво е! Краси, минус 35 градуса! Супер е при вас! Дядо Коледа с колко Снежанки се завива? 😀😀😃
  • "Да бяхме ученички! ... вие – пичове..." - винаги е интересно при теб...ирония с човешки размери!
  • Ина, като четях ми стана някак мило... Този скъсан коледен чорап е скрил спомени - мили и топли...
    Светли празници да имаш!
Propuestas
: ??:??