3 mar 2008, 16:20

От нас зависи... 

  Poesía
614 0 2

Какъв е този болен стремеж към материалните блага?

Каква е тази луда скорост и таз безумна суета?

Не се ли уморихте, хора -

от ближния да грабите със пълни шепи,

погребали някъде дълбоко съвестта?

Не се ли уморихте

да продавате душите свои на врага,

в замяна на поредната материална облага?

Не се ли уморихте

да загърбвате потребностите на собствените си сърца?

Не се ли уморихте

да потъпквате собствените си принципи,

да мачкате възвишените си мечти

и да черните себе си дори -

заслепени и обезсърчени от алчността?

Нима днес красотата е само приказка нереална

и нашите болни амбиции са избутали грубо

възвишеността морална?

От нас зависи, хора, дали в зверове ще се превърнем -

без души, без мечти, без любов

или ще надвием алчността,

ще запазим БОГАТА душевността,

ще вярваме във приказните чудеса

и ще сътворим красивите неща!!!

© Усмивка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубави въпроси задаваш, но какви ли отговори очакваш да получиш?
    И няма ли те да са в разрез с истината, която всеки носи в себе си?
  • Много си права за красивите неща от живота, но погали думите, за да станат истинска поезия.
Propuestas
: ??:??