Върху сънените криле на живота
се разлива капка гореща любов. -
Огън водещ, горящ пред Кивота,
или видение тръгнало смело на лов?
Кръстопът ли е, сочещ много посоки?
Тръгнеш - пред теб е задънена улица.
Излиташ да огледаш – долу дълбоки
ровове се разминават като блудници.
А слънцето зове в крачка с времето.
Дъхът на кафе ароматно го опиянява.
Зората с обещания и целувки бременна,
в залеза ще роди плод... или плява.
Предпролет е... росно... и рано е в зори
да гадаем по ненапъпилите дървета...
Нека е здраве и любов, светли мечти!
Лято ще има в духовните наши полета...
Всеки кръстопът за теб е булевард...
Сърцето единдтвено... пътя избира.
Любовта е водач, на душата бодигард,
докато огън от ноздрите на живота извира...
15 03 2019
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados