15 мар. 2019 г., 11:38

От ноздрите на живота 

  Поэзия
279 0 1

ОТ НОЗДРИТЕ НА ЖИВОТА

 

Върху сънените криле на живота

се разлива капка гореща любов. -

Огън водещ, горящ пред Кивота,

или видение тръгнало смело на лов?

 

Кръстопът ли е, сочещ много посоки?

Тръгнеш - пред теб е задънена улица.

Излиташ да огледаш – долу дълбоки

ровове се разминават като блудници.

 

А слънцето зове в крачка с времето.

Дъхът на кафе ароматно го опиянява.

Зората с обещания и целувки бременна,

в залеза ще роди плод... или плява.

 

Предпролет е... росно... и рано е в зори

да гадаем по ненапъпилите дървета...

Нека е здраве и любов, светли мечти!

Лято ще има в духовните наши полета...

 

Всеки кръстопът за теб е булевард...

Сърцето единдтвено... пътя избира.

Любовта е водач, на душата бодигард,

докато огън от ноздрите на живота извира...

 

15 03 2019

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??