Недей да ме завръщаш посред нищото,
където свикнах сам да съществувам.
Където дните бяха повече предишни,
и в тях се научавах на сбогуване...
А ти се разположи в настоящето
с кутия шоколадови бонбони.
Тъгата ми почерпи на изпращане,
а болката с душата си изгони.
Напра̀ви ми кафе за промеждутъка,
на трайно ослепяваща заблуда
и после непрогледващото лутане,
докато осъзная, че си чудо...
Но ти не си дошла от заклинание -
в ума на някой приказен магьосник.
Изпрàти се сама. По разписание -
до пътника към гарата на Господ.
И аз, живял в инертно едносъщие,
посрещнах те с невярващи очи.
Събрал живота си в два са̀ка къща,
си спомням, че ти казах - останѝ...
Но после те отричах на инат,
по навик, вечно свикнал да те няма.
По дяволите! Този грешен свят,
все още ли твърдят, че е за двама?
А времето подрежда колебания
и сраства промеждутъците с хроника
на толкоз незначителни страдания,
в сравнение с щастливата ни логика...
Не ме завръщай в дебрите на нищото,
където няма пак да оцелея,
защото там е пепел от огнището,
в което изгорях, за да живея...
©тихопат.
Данаил Антонов
26.06.2024
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados