3 may 2021, 9:23  

На всекиго се пада по една 

  Poesía
515 4 11

Макар да бях момичето от Юг,

намразило часа по математика,

пресмятам минуси и мръзна тук,

където да повтарям ме изпратиха.

Урока, преподава го жена,

наричат я “Съдба” и е спонтанна.

Говориш с нея, сякаш със стена,

наметнала учителска премяна.

Не става за приятел, нито враг,

не става за родител или съдник –

жестока е под погледа си благ,

и винаги решава кой да бъдеш.

Тя казва ми “глупачка” и крещи,

от щастието ми сглобява драми.

Стоварва се на моите плещѝ

когато просто искам да я няма.

Наричат я “Съдба”. Но е жена –

променлива, двулична и жестока.

На всекиго се пада по една,

на всеки път – единствена посока.

 

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??