5 jun 2012, 10:51

Отдавна отлетяха музите 

  Poesía » Otra
586 0 3

Отдавна отлетяха музите.

Сякаш живот е минал цял,

а даже няма стих,

във който да го подредим.

 

Заспива днес още един

необичайно вял и странно тих,

преди да може на сбогуване

звездиците да преброи.

 

Но музите приличат на звездите,

те хем са близо, хем далек.

А музата е като ек

на глас, преследващ висините.

 

Зад облак крие се, когато 

в тъга обгръща се човек,

а щом щастлив е той, сияе,

блещука в небосвода леко.

 

И пътьом срещне ли мечта,

то музата се претворява

и като падаща звезда

във полет се преобразява.

 

 

5 юни 2012,

Глазгоу, Шотландия 

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??