17 sept 2015, 22:43

Отдавна са притихнали сълзите... 

  Poesía
643 0 7

Отдавна са притихнали сълзите
в горещите пътеки на земята...
Сега... преглъщам черното на дните.
И то горчи. Но има вкус на лято!

Забравихме адреса на звездите.
И залеза замръква без позлата.
Отдавна никой Изгрева не пита
кога болят душите на цветята...

Студено под клепачите ми пари
загадъчния профил на луната...
Защо са опустели всички гари?
Кой счупи цветовете на дъгата?

И кой чертае Пътят на Тъгата?
Ще никне ли Маслинова Надежда...
Сега... Душа събирам по земята...
И после... в тъжен пъзел я подреждам.

Подреждам счупените и парчета...
Най-липсващите... ме болят най-много!
Когато ме болят - до бяло светя!
До бяло само... Повече - не мога!


© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??