18 dic 2009, 11:47

Отговори 

  Poesía » Filosófica
649 0 13

Да можеш да раздаваш ти любов,
награда ли е или изпитание?
Да носиш обичта със благослов...
за силните ли е, или за младите?

Преследваме я, търсим я в нощта,
до края, доживот ù се прекланяме.
Кълнем се в отдаденост и чистота
и, изведнъж, безскрупулно предаваме. 

Объркани от собствената  суета,
предателството виждаме  във нея.
Безмилостно захвърляме я във калта,
последвайки  на Его-то повелята.

Сърдити, злобни, вечно недоволни,
заключваме сърцата с катинар.    
Очакваме все друг да го отвори,
намерил някъде  ключа  ни стар.

А той лежи...   във  нас самите,
забравен и ръждясал... помъдрял.
Затиснат от проблеми в дълбините,
очаква ни, не се е пак предал.


http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-609653ой

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??