14 nov 2006, 18:47

Откъсвам на розата листата... 

  Poesía
673 0 5

Oткъсвам на розата  листата,
оставеното по тях от пръстите,
ще повяхне, ще бъдат забравени
думите, ще изсъхнат сълзите.
Нито лято, нито зима ще чака
тази роза, която откъсната,
в пепел ще гасне след бурята,
и няма да бъде погалена...
Докосвам, чувствам...преграждам,
незнайно защо всеки изход.
В пръстта с тази роза оставям,
и цялата своя безизходност.
Букет от спомени и надежди,
ще прорязва във времето път,
ще дълбае  очите ми нежност,
ненамерила в клетката кът.
Като роза с накъсани листа,
ще линее душата в  самотност.
А дали ще изкупя в забравата,
уморената своя греховност...








 




© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??