26 oct 2012, 17:05

Отлежала любов 

  Poesía
718 1 7

Отлежала любов

 

Пристигнах и бързам да ти кажа,

отново съм тук, на нашия пристан,

приседнала съм - чайка на плажа,

и те чакам до себе си... стихнала.

 

Звездите тук са все едни и същи,

потрепват неизменно в нощта

и на чайките песента е същата,

на крилета понесли любовта...

 

Колко трудно доплувах до тука

през необятната морска шир,

само вятърът пожела ми сполука

на вълните във гневния пир.

 

Свирепо ме блъскаха в скалите,

набраздени от морското ехо,

поглъщаше морето сълзите

като угаснали звезди от небето.

 

Ти си тръгваше хиляди пъти,

но оставаше  тук, в сърцето,

където любовта гори като кратер

и е живо още момчето...

 

Виж годините! Отново те чакам,

за първи път ли съм влюбена?

Или от старата - отлежала любов,

родила се нова... по-хубава!

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??