12 mar 2023, 15:02

Отлетели думи 

  Poesía
139 1 1

ОТЛЕТЕЛИ ДУМИ

 

... бродяга съм си по душа, където тръгнал съм, ще стигна –

скиторя цял живот пеша – над мен луната вейва мигла,

отвъд проводил рой слънца, вървя си праведно по Пътя,

Бог ми приши безброй крилца! – и мисълта ми не помътя,

летя в сълза, хвърча на стих като с Вълшебните килими! –

 

и нищичко не ви спестих във вихролейните си рими,

с тях не събрах торба с пари, не трупах злато в чекмеджето.

Тъй мина – с думите добри! – и трудовата ми заетост.

Четете ли ги? – аз не знам. Дори не искам и да зная.

Когато нявга литна там! – в Безмълвията на Безкрая.

 

10 март 2023 г.

гр. Варна, 13, 30 ч.

 

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Бог ми приши безброй крилца! – и мисълта ми не помътя,
    летя в сълза, хвърча на стих като с Вълшебните килими! –

    и нищичко не ви спестих във вихролейните си рими,

    При тебе Бог е бил безкрайно щедър, думите те обичат.
Propuestas
: ??:??