25 may 2018, 23:44

Отложено 

  Poesía » Otra
452 0 2

Дали все още имам

пътища непроходени -

до себе си неизвървени -  

само това днес ме вълнува.

Щом съумявам в мига вечност

да открия, значи все още дишам,

все още сред себеподобни живея.

Дух приземен съм, затова и болея.

 

Там, там  - някъде, много далече,

там - където няма мрак, ни време,

там - където няма истини  и лъжи,

там - където няма ни добро, ни зло,

оттам - някога започна пътят мой.

 

Да! Мога, мога там да се завърна,

духа си в шепичка тишина сбрала.

Смирена, стихнала и себеподобна,

в точица сляла началото и края. Но!

Господи, дай ми ти още дни светли! 

Със смеха на внуците си да се опия.

 

Самадхи

 

 

© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Маргарита! Вероятно имаш внуци и знаеш какво преживявав всяка баба и дядо! Животът ни продължава в тях. Бог да пази и закриля децата и внуците ни!
  • Как да те нарека? Гюлче? Розичке? Сами? Което и име да избера, ще го полея с много нежност! Защото искам тя да стигне до теб! Толкова ме разчувства!
Propuestas
: ??:??