Отминало време
Повиках старата надежда,
записах я в стих.
Забързана мечта като среща
отново различна открих.
Пропускащото време не ме разбра,
в мен стои като закон.
Мисълта ми съблече старата си дреха,
нечувана вече като стон.
Казах на старата надежда
да си отиде надлеч.
Не се расърдих на пропуснатото време,
защото с него се разделих.
Изхвърлих старата одежда.
Повиках живеца в мен.
Задъхана като утеха,
коленичах пред новия ми ден.
© Мария Todos los derechos reservados