Мамо, дърветата не разцъфтяха тази нощ.
Защото е есен.
Но нали ще се случи?
Обещаваш...
Мамо, ще порастат ли
пак сенките ни да станат
дълги като сладоледени кремове,
които ти ми купуваш
по панаирите...
Ще ми купуваш ли още
гъдел и смях?
Ще търсим ли онази звезда,
звездичката на мама...
Мамо, аз съм слънце,
a без тебе
дърветата не разцъфтяват
през есента.
'94
© Идеми Дойдеми Todos los derechos reservados