16 sept 2010, 0:04

Отсъствие вали... 

  Poesía » Otra
792 0 20

 

Студено време... и вместо сняг

отсъствие вали.

Във преспите пъртина няма...

Подтичват яребици –

минало безкрило,

куршумът-истина

прострелва ги... боли...

По стъпките на спомена

кокичета не никнат,

в тях жаждата си утоляват

минаващи стада елени.

Понякога до тях поспира

и скитник уморен –

настройва нежната си лира

и песен за тъга реди.

А някъде дълбоко във очите

кошута е оставила следи...

И път за стихове проправя.

Красиви... нежни... тъжни...

И в тях отсъствие вали...

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??