10 mar 2022, 9:21

Овен рогат – порода любопитна 

  Poesía » De humor
307 1 6

Точилката с метлата замених,
поне ще мога волно да отлитна.
Ни цвете искам, ни ми пишат стих,
Овен рогат – порода любопитна.

 

Понякога съм с непокорен нрав,
понякога съм агънце забляло.
А черепът рогат е и корав,
стени руши. И пак, и отначало.

 

За да е с мен мъжът е малко "бръм",
понеже аз самата съм такава,
девизът ми е гордото: "Аз съм"!
Какво за него милият остава?

 

Ни дарове ме блазнят, нито цвят
откъснат, мъртъв... Просто съм рогата.
Остава ти надеждицата, брат,
да отлетя внезапно на метлата.

 

А ще ти липсвам, отсега го знам,
какво, че ми е щуро потеклото?
Пред празния хладилник тъжен, сам,
ще заобичаш мене... И теглото... :)

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

И роза, и поема ли не бях –
редът изисквал днес да се умилкват.
Дано прости ми Господ този грях,
но тайно си мечтая за точилка.
Един плете гирлянди от лъжи ...
  366 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??