10.03.2022 г., 9:21 ч.

Овен рогат – порода любопитна 

  Поезия » Хумористична
310 1 6

Точилката с метлата замених,
поне ще мога волно да отлитна.
Ни цвете искам, ни ми пишат стих,
Овен рогат – порода любопитна.

 

Понякога съм с непокорен нрав,
понякога съм агънце забляло.
А черепът рогат е и корав,
стени руши. И пак, и отначало.

 

За да е с мен мъжът е малко "бръм",
понеже аз самата съм такава,
девизът ми е гордото: "Аз съм"!
Какво за него милият остава?

 

Ни дарове ме блазнят, нито цвят
откъснат, мъртъв... Просто съм рогата.
Остава ти надеждицата, брат,
да отлетя внезапно на метлата.

 

А ще ти липсвам, отсега го знам,
какво, че ми е щуро потеклото?
Пред празния хладилник тъжен, сам,
ще заобичаш мене... И теглото... :)

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

И роза, и поема ли не бях –
редът изисквал днес да се умилкват.
Дано прости ми Господ този грях,
но тайно си мечтая за точилка.
Един плете гирлянди от лъжи ...
  368 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??