18 oct 2009, 7:17

Падаща звезда 

  Poesía
882 1 1

Едно момиче с наивна душичка,

протегнало нагоре към звездите ръчичка,

с надежда и оптимизъм в очите

то гледало нагоре към звездите.

 

Чакало да падне звездата красива, 

че да сбъдне мечтата тъй мила!

Чакало... надявало се с поглед

нагоре да дойде и неговия ред...

 

Но напразно, звездите на небето

този път не зарадвали детето.

Ръчичката си момичето свалило

и от разочорованието глътка отпило.

 

Хората се присмяли – „Само мечта

ще си остане това...„

Разгневено момичето рекло – „Само мечта,

... не, не мисля така!!„

 

Едва сега момичето проумяло

колко много е грешало.

Не трябвало да чака звездите,

а да се бори за мечтите!

 

Минало година, две, три,

момичето сбъднало свойте мечти.

Погледнало към небето тъмно

и видяло една звезда да пада бавно...

 

Спомнило си колко нетърпеливо

било преди и казало си то –

„Както бавно падна таз звезда,

така и се сбъдна моята мечта!!”

© Валерия Минева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубава идея...Един съвет:може би трябва да поработиш върху композицията,или ако не това,опитай се да поразчупиш малко римата(сега на моменти звучи като проза,разбирам да беше поема,ама не е..) Иначе имаш едно браво от мен
Propuestas
: ??:??