Паметна голгота
Българийо, презрението си хвърли
върху хулителите, подлите особи,
които казват, че в злочестите си дни,
си можела да раждаш само роби!
Дали, защото бедна, опустяла,
премазвана от векове наред,
успя да покориш пиедестала
и да закърмиш синове безчет,
успя, с неимоверна мъка да се справиш,
отдавайки си части от живота,
един Апостол горе да поставиш.
И да сме горди, с тая паметна голгота.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados