Feb 19, 2016, 12:21 AM  

Паметна голгота 

  Poetry
284 0 1

Паметна голгота

 

Българийо, презрението си хвърли

върху хулителите, подлите особи,

които казват, че в злочестите си дни,

си можела да раждаш само роби!

 

Дали, защото бедна, опустяла,

премазвана от векове наред,

успя да покориш пиедестала

и да закърмиш синове безчет,

 

успя, с неимоверна мъка да се справиш,

отдавайки си части от живота,

един Апостол горе да поставиш.

И да сме горди, с тая паметна голгота.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре, че си имаме няколко смели мъже !
Random works
: ??:??