PANEM ET CIRCENSES
Р. Чакърова
В града ще има цирк! Летят балони
и пъстрите афиши са навсякъде!
Нездрав възторг обхванал е народа,
кънти от викове и ръкопляскане.
Жените ровят в свойте гардероби,
като че ли са тръгнали на бал...
(И изводът ще премълча във скоби,
а който е разбрал – разбрал!...)
Очите и ушите ще ликуват!
А фокусник, пристигнал от далече,
ще ни внушава колко скъпо струват
приятелите в днешно време вече...
Накрая даже ангели ще слязат,
за да помислим, че това е Раят!
От слепотата кой да ни опази?
Това и Дяволът дори не знае...
Маймуни? Не... Изяли са си хляба...
Сменени са с подскачащи овце.
Ако случайно обич ви затрябва,
използвайте (все пак) сърце...
Лондон 26/04/2018 13:05
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados