26.04.2018 г., 21:02 ч.

Panem et circenses 

  Поезия » Друга
590 0 0

PANEM ET CIRCENSES 

Р.  Чакърова 

 

В града ще има цирк! Летят балони 
и пъстрите афиши са навсякъде! 
Нездрав възторг обхванал е народа, 
кънти от викове и ръкопляскане. 
Жените ровят в свойте гардероби, 
като че ли са тръгнали на бал... 
(И изводът ще премълча във скоби,
а който е разбрал – разбрал!...) 
Очите и ушите ще ликуват! 
А фокусник, пристигнал от далече, 
ще ни внушава колко скъпо струват 
приятелите в днешно време вече... 
Накрая даже ангели ще слязат, 
за да помислим, че това е Раят! 
От слепотата кой да ни опази? 
Това и Дяволът дори не знае... 
Маймуни?  Не... Изяли са си хляба... 
Сменени са с подскачащи овце. 

 

Ако случайно обич ви затрябва, 
използвайте (все пак) сърце... 

 

Лондон 26/04/2018   13:05

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??