На терасата е спрял
сладък шарен папагал.
Откъде е долетял,
цял е мокър и във кал.
Има синички крилца,
малка жълтичка глава.
Стъпва гордо със крачка
на простора у дома.
Ще му дам трошички хляб,
тъй е мокър, тъй е слаб.
Със голямата хавлия
хей сега, ще го изтрия.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados