Apr 19, 2021, 6:30 AM  

Папагал 

  Poetry » For kids
262 1 6

На терасата е спрял

сладък шарен папагал.

Откъде е долетял,

цял е мокър и във кал.

 

Има синички крилца,

малка жълтичка глава.

Стъпва гордо със крачка

на простора у дома.

 

Ще му дам трошички хляб,

тъй е мокър, тъй е слаб.

Със голямата хавлия

хей сега, ще го изтрия.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??