13 nov 2022, 21:00

Пасианс 

  Poesía
151 0 0

Крещят познавачи.
Редят разказвачи:
"Светът си отива!
Настанал е краят!"

Ясновидци най-древни
тръбят от отдавна
Гледачи най-верни
сочат финала...

Приижда от безкрая
сила незнайна.
За свършек суров
няма никой готов.

Земята се люшка,
трепери, пропада...
С огнена сила
вулкани взривява.

Омръзна ѝ вече
да носи в утроба,
отровни боклуци
и човешката злоба.

Реши да прочисти
своето тяло обемно,
да измие с вълни
све непотребно.

 

Да сложи ред

сред животни и хора.

Или да постави

точка, в своя изгода

Нов живот ще дари
на светли същности тук.
В мир и любов да растат
лишени от всякакъв смут.

 

Ново начало,

боговете редят.

Пасиансът говори

човекът сменя се с друг.
 

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??