30 may 2020, 9:59

Патица и паток 

  Poesía » Para niños
480 0 0

                                            Да си построят дом - гнездо,

                                            насред голямото блато,

                                            патица с паток долетяха

                                            докато още всички спяха.

            

                                           От близката, гъста тръстика,

                                           пълна с шаран и платика,

                                           снопче сламки патока насече

                                           и на малко островче ги завлече.

                         

                                           Патицата запретна ръкави,

                                           намира патока не остави,

                                           докато грейнат първите звезди

                                           уютен дом построи.

                     

                                           Когато над блатото студ настана,

                                           патицата патока приюти без покана,

                                           под одеялото звездно заспаха сладко       

                                           за да станат вече мама и татко.

               

                                           След месец патета - жълтури,

                                           мамини мили сладури,

                                           записукаха весело в гнездото,

                                           огласиха с песента си блатото.

                       

                                           Лебеди, гмурци, пеликани

                                           доплуваха до гнездото засмяни,

                                           подаръци на малките да донесат,

                                           майката и таткото да поздравят.

                     

                                           После още гости долетяха,

                                           около островчето всички се събраха

                                           и на трапезата сред гъстата тръстика

                                           дълго там се веселиха.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??