4 mar 2020, 0:16

Пазарен уестърн 

  Poesía » De humor
410 1 8

                               Магарето, като си науми нещо, веднага го сторва.

                                                                                    Йордан Радичков

 

Вдъхнових се на пазара –

каубоят беше там.

Крантата си бе подкарал,

кретаха едвам-едвам.

 

После Гринго се ядоса.

/Привидя му се преврат/.

Разярен, я цапардоса.

Тя не мръдна от инат.

 

Той изпсува, в джоба бръкна

и размаха як патлак.

Изстрел! Крантата не гъкна.

Кротко си пасеше пак.

 

Гринго ядно се обърна

и отпраши на галоп.

Сянката след него свърна

като вързана за зоб.

 

Я, фасулско! – си помислих

и се завъртях кръгом.

И на мен от теб ми писна,

вездесъщ, дръглив фантом!

 

С часове пред мене бягаш –

уморих се, губя свяст.

Крантата пред коня слагаш,

все си първа, аз съм пас.

 

Но сега ми светна. Ясно.

Виж, написах даже стих!

Тичам пак. На /първо/ място.

Но дали се победих?

 

 

3.03.2020

 

 


Цитатът е от разказа на Йордан Радичков "Сянката на магарето".

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Лежах си на припек, а той ме подгони.
Прочете ми конско и дръпна ми бой.
Но малко му беше и цял куп патрони
по мене изстреля пишманът каубой.
А аз си кротувах в света двуизмерен ...
  566  13 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??