11 oct 2024, 17:30

Пейзаж за утре 

  Poesía
187 6 3

 

Прибрана е в хамбарите до грош пшеницата
и виното пиячи вече дири.
В оголените петолиния на жиците
от утре само вятърът ще свири.

 

Налбантинът ще подкове една илюзия –
след зимата ръцете да го слушат,
и с две трапчинки върху свойте бели бузи,
жена му пак край него да се гуши.

 

Наясно, че смъртта на сватбите не пречи,
готов да я посрещне, щом потропа,
ще се помоли в кръчмата, от храм по-вечна,
пиян до килимявката си попът.

 

Жената на дюлгерина премита шумата
на вчерашната хала след парада.
Какво, че селските клюкарки я одумват,
щом цяла зима мъж ще и се радва!

 

Тринайсет нули в патрондаша на сезоните – 
щом падне сняг – къщурките са бели.
Животът мята зар и дяволите гони,
преди петли към Бог да са пропели.

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Разкош!
  • Благодаря ти, моме Калино
  • Налбантинът ще подкове една илюзия –
    след зимата ръцете да го слушат,
    и с две трапчинки върху свойте бели бузи,
    жена му пак край него да се Сгуши.

    Кръстих го "в патрондаша на сезоните". Екстра е!
Propuestas
: ??:??