29 nov 2011, 12:22

Перото на поета 

  Poesía » Filosófica
465 0 9

 Перото на поета

 

Перото е живот за мойте вени

под напора на бързаща ръка.

Спектакъл нов за бъдещо творение.

Част от болка в миг от вечността.

 

Но бреме безконечно го пленява

в сянка от човешка суета.

За него всяка болка смисъл дава

под черно-бяла краска на листа.

 

Перото - продължител на ръката,

в сърцето - пиршество от топлина.

Изразител на мечти, съдби и чувства,

в ореола от невидими слънца.

 

Феноменът на човешката душевност

с перото ражда сбъднати мечти.

Творец на битието, отвековен,

културното наследство в нас гради.

 

Кръстовище за мисли и надежди,

в свят незрим, погълнат от тъга.

Поетът оцветява всяка нежност,

в прозаичен стих от сбъднати слова.

 

Стихът отключва тайните в сърцето

и с болка търси израз пред света.

Вземе ли  десницата перото,

реки от думи търсят пълнота.

 

гр. Ямбол 14 август. 2009г.

 

 

 

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??