Перото на поета
Перото е живот за мойте вени
под напора на бързаща ръка.
Спектакъл нов за бъдещо творение.
Част от болка в миг от вечността.
Но бреме безконечно го пленява
в сянка от човешка суета.
За него всяка болка смисъл дава
под черно-бяла краска на листа.
Перото - продължител на ръката,
в сърцето - пиршество от топлина.
Изразител на мечти, съдби и чувства,
в ореола от невидими слънца.
Феноменът на човешката душевност
с перото ражда сбъднати мечти.
Творец на битието, отвековен,
културното наследство в нас гради.
Кръстовище за мисли и надежди,
в свят незрим, погълнат от тъга.
Поетът оцветява всяка нежност,
в прозаичен стих от сбъднати слова.
Стихът отключва тайните в сърцето
и с болка търси израз пред света.
Вземе ли десницата перото,
реки от думи търсят пълнота.
гр. Ямбол 14 август. 2009г.
© Галена Върбева Все права защищены