30 may 2018, 12:39

Песен от планината 

  Poesía » De amor
1045 7 7

ПЕСЕН ОТ ПЛАНИНАТА

 

Аз съм югозападна Фъртуна.

Рила ми е майка. Пирин е баща ми.

Моето наследство - върхове и Струма

зестра да ми бъдат са ми обещани.

Либето ми лично - Вихър от Балкана

знак да ми проводи дни наред копнея.

Дала съм му клетва - нему да пристана,

вземе ли си друга - жал ми е за нея.

Луда - полудяла като се заженят

ще изпратя бури, все едно сватбари.

Нея от ръцете негови да вземат,

него пред лице ѝ гръм да го удари.

Свидните им гости - Стобски пирамиди

нека вкаменени изкълват ги врани,

нека знае всеки, сватбата що види,

че от югозапад се жена не мами!

© Силвия Николова Todos los derechos reservados

Фъртуна -  ж. Снежна буря, придружена с вятър; виелица.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??