В тъмна стая се събрали
всички лидери световни.
Само мислели, не спяли
те във мигове съдбовни:
марсианци атакуват,
терминатори въстават,
а годзилите нахлуват -
градовете разрушават.
Някой смело се изправил:
"братя мои, измислих нещо -
аз съм планове направил
за чудовище зловещо!
Ние багер ще направим,
ще му вкараме живот
и за злото ще забравим -
ще е мощен бехемот!"
Скоро багер изградили
с адамантиево жило.
Те машина построили
със съзнание немило.
С адамантиево тяло
и задвижван от омраза,
бехемотът като цяло
гад голяма се оказа!
Пълен с кръв в резервоара
той отишъл да убива.
Имал мисия да вкара
в гроба всяка съпротива.
Срещу багера огромен
няма никой застрахован.
Ако бягаш, си догонен,
ако не, си разфасован.
Бехемотът механичен
на Земята ще царува.
От размера титаничен
даже Бога се страхува.
© Сандостен Калций Todos los derechos reservados