Пета бира
Напълних раницата с кръстопъти,
стопени вафли
и студена бира.
Студена
като аметистите от счупено поточе
които ще изпият неговото лято.
Олтара на жестоки богове си нося
за всеки случай - за да имат жертва
във жаждата на втора бира.
Поискана от рафта на заложна къща
В залог живота, който ще изпия.
Вървейки след табели с твойто име
По маркировки с цветовете на дъгата
По маркировки с цвят на недостигане
За секс ли моля?
Не
Да ме разбират?
Не
Или за обич?
Аз моля се за трета бира
За третата безсмъртна бира.
Поне да можех да заплача..
И като просяк в подлез на живота
Една монета нелюбов да си изпрося
За да си купя бира.
А ти глупако който ме четеш
Помни
Понякога щастлив си
чак
след
пета
бира.
© Георги Динински Todos los derechos reservados
Прочел един глупак...