23.06.2016 г., 13:18 ч.

Пета бира 

  Поезия » Друга
674 1 2

Пета бира

Напълних раницата с кръстопъти,
стопени вафли
и студена бира.
Студена
като аметистите от счупено поточе 
които ще изпият неговото лято.

Олтара на жестоки  богове си нося
за всеки случай - за да имат жертва
във жаждата на втора бира. 
Поискана от рафта на заложна къща
В залог живота, който ще изпия.

Вървейки след табели с твойто име
По маркировки с цветовете на дъгата
По маркировки с цвят на недостигане 
За секс ли моля?
Не
Да ме разбират?
Не
Или за обич?
Аз моля се за трета бира
За третата безсмъртна бира. 

Поне да можех да заплача..
И като просяк в подлез на живота
Една монета нелюбов да си изпрося
За да си купя бира.

А ти глупако който ме четеш
Помни 
Понякога щастлив си
чак 
след 
пета 
бира.
 

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре е написано, с мисъл и провокации... и дори ми се струва, при по-дълбоко "вглеждане", има наличие на философски обобщения...
    Прочел един глупак...
  • Харесах и се радвам, че изглупих да го прочета и без бира става.Wali/Виолета Томова/
Предложения
: ??:??