8 ago 2024, 0:53  

Пижамено парти 

  Poesía » Para niños
178 3 16

Измислих си, да бъда малка.

На седем или пък на пет,

когато с розова близалка

примамих куклите от вред.

 

Поканих ги на парти нощно.

Пижамено. На веселба.

В което аз да съм принцеса,

а те, децата на света.

 

Усмивки залепих на всички.

И грейна стаята ми в миг

от хиляди лица лъчисти

и шумния им шарен вик.

 

С възглавници като джигити

надбягваха се в свобода, 

а после в ъгълчета скрити

похапваха си  във нощта.

 

Така във радост и гълчава,

превърнах партито в мечта

за куклите с късмет тогава,

да бъдат истински деца.

 

08.08.2024

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??